Pressmeddelanden

Sprinklerinstallation på Bromma Flygplats till INFREAs BST Brandskyddsteamet

Sprinklerinstallation på Bromma Flygplats till INFREAs BST Brandskyddsteamet INFREAs dotterbolag BST Brandskyddsteamet kommer att utföra sprinklerinstallation inom Bromma Flygplats terminalbyggnad. Affären är ett kontrakt om totalentreprenad för installationen.

Sprinklerinstallationen är en del av en stor pågående utveckling av Bromma Flygplats och omfattar såväl flygplatshallar som övriga ytor inom terminalen. Totalt omfattar BSTs entreprenad sprinklersystem i 10 500 m2 lokalyta och har ett ordervärde på 7,2 miljoner kronor. Installationen ska vara klar under 2018 och kommer att utföras under normal, pågående flygplatsdrift.

Bromma Stockholm Airport ingår i Swedavia Airports och togs i drift redan 1936. Flygplatsen har med undantag för en del upprustningar i början av 1990-talet inte renoverats i sin helhet sedan 1950-talet. Swedavia genomför nu denna genomgripande utveckling och upprustning av flygplatsen för att kunna fortsätta ta emot nuvarande trafik samt leverera den service som resenärer förväntar sig av en modern flygplats med cityläge.

Swedavia skriver på sin hemsida: "Vi vill att alla som reser via Bromma ska uppleva en välkomnande, behaglig och välskött atmosfär. Därför bygger vi om, för att du ska få en ännu trevligare resa".

Stockholm 2018-05-09

För mer information:
Peter Bühler, VD BST Brandskyddsteamet, 076-001 01 51
Tony Andersson, VD INFREA, 08-401 01 81

Om Asfaltsgruppen:
INFREAs dotterbolag BST Brandskyddsteamet ingår i affärsområdet Brandskydd och är idag marknadsledande inom sprinkler och brandskyddssystem. Kunderna finns inom myndigheter, organisationer och företag som köper helhetslösningar inom projektering, installation samt service och underhåll på alla typer av brandskyddssystem och anläggningar. bstab.com. 

Om INFREA:
Industrigruppen INFREA (publ) är noterade på Nasdaq First North. Med tjänster och produkter inom industriservice och infrastruktur drivs verksamheten inom affärsområdena är Mark och Anläggning, AVA (Avfall, vatten, avlopp) och Brandskydd. Affärsstrategin är att förvärva och utveckla verksamheter med en sund grundaffär och tydlig förbättringspotential, växa geografiskt samt att fortsätta att utveckla ägda bolag genom långsiktigt engagemang och entreprenörskap. Bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North och Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser. infrea.se

Filer för nedladdning

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.